Ervaringsdeskundigheid

Ervaringskennis, ervaringsdeskundigheid en herstel

Ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid spelen vaak een belangrijke rol in sociaal maatschappelijke initiatieven die zijn gericht op herstel. Het versterken van de Herstelnetwerken in Flevoland, onderdeel van de activiteiten die deel uitmaken van de Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag Flevoland, heeft tot doel om de inbreng van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid in herstelnetwerken meer zichtbaar te maken, te versterken waar dat nodig is, en op andere plekken structureel in te bedden.

In verschillende gemeenten zijn al aanzetten tot een herstelnetwerk gevormd, maar vaak is men onvoldoende van elkaars werk op de hoogte of vinden partijen elkaar niet. In elke gemeente zijn ook al (opgeleide) ervaringsdeskundigen actief, soms ook in regionaal verband. Vaak ontbreken de mogelijkheden voor onderlinge uitwisseling en het delen van expertise. Op de andere pagina's van deze website worden de activiteiten en initiatieven binnen de gemeenten, Almere, Dronten, Lelystad, de Noordoostpolder en Urk de komende tijd uitgelicht.

Klikt hier om meteen te kijken welke activiteiten er in de herstelnetwerken in de onderstaande gemeenten worden opgezet: